H. Lundbeck A/S 004 - Supply Operations & Engineering

Om Lundbeck

Lundbeck er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske sygdomme. I mere end 70 år har vi været førende inden for forskning i neurovidenskab. Vores primære fokusområder er depression, skizofreni, Parkinsons sygdom og Alzheimers sygdom.

Det skønnes, at 700 millioner mennesker på globalt plan lever med psykiatriske og neurologiske sygdomme og alt for mange af dem lider på grund af utilstrækkelig behandling, diskrimination, færre arbejdsdage, tidlig pension og andre unødvendige konsekvenser. Vores daglige målsætning er at tilbyde personer med psykiatriske og neurologiske sygdomme en bedre behandling og dermed et bedre liv - vi kalder det Progress in Mind.

Læs mere på www.lundbeck.com/global/about-us/progress-in-mind.

Vores ca. 5.300 medarbejdere i 55 lande arbejder i hele værdikæden lige fra forskning og udvikling til produktion, markedsføring og salg. Vores udviklingsportefølje består af flere udviklingsprogrammer i den sene fase, og vores produkter er tilgængelige i over 100 lande. Vi har forskningscentre i Kina og Danmark og produktionsfaciliteter i Kina, Danmark, Frankrig og Italien. Lundbeck omsatte for ca. 14,6 mia. DKK i 2015 (2 mia. EUR eller 2,2 mia. USD).

For yderligere oplysninger henviser vi til vores hjemmeside www.lundbeck.com og til at følge os på Twitter @Lundbeck.


 

Manager -Ventilation utility and workshop


Manager med erfaring inden for ventilation og forsyningsanlæg til Lundbeck, Valby
Lundbeck søger en teknisk dygtig maskinmester eller ingeniør, som har lyst til at arbejde med ledelse samt drifts- og vedligeholdelsesopgaver.

Dit job
Som manager for ”Ventilation, Utility og Værksteder” vil du få ansvaret for ledelse af fire ventilationsteknikere, tre utilityteknikere, to rustfri smede, to tømrer og en servicemand. Teamet er en del af Teknisk Service Valby, som i alt beskæftiger 44 interne medarbejdere inden for områderne el, ventilation, utility, driftscenter, kalibrering, værkstedslager og egne værksteder.
Du bliver en del af et engageret og fagligt kompetent team af drift- og vedligeholdelsesansvarlige i Teknisk Service Valby, som organisatorisk er en del af Technical Facility Service. Afdelingen arbejder på tværs af siten i Valby med gennemførelse af vedligeholdelsesopgaver af tekniske anlæg og bygninger.
Produktion og forskning bliver dine nærmeste kunder og samarbejdspartnere, og derfor er det vigtigt, at du har fokus på at teamet yder en høj service og kvalitet i opgaveløsningen. Produktionsområderne er underlagt GMP, og du har derfor også ansvar for at udarbejde rapporter ved afvigelser og fejl på anlæg samt kvalitetssikre planlagt nedlukning af GMP anlæg ifm. ændringer og service.
Dit daglige fokus vil være planlægning og prioritering af opgaver i teamet. Du giver teknisk sparing, følger op på leverancer og kommunikerer med kunder. Ved brug af LEAN værktøjer, vil du få ansvaret for at strukturere og optimere teamets processer omkring eksekvering af vedligeholdsjob, således at du sikrer overblik, korrekt prioritering, samt god kommunikation ved udførslen af opgaverne.
Gennem kompetenceudvikling af medarbejderne sikrer du, at teamet kan levere områdets kerneydelser nu og i fremtiden.

Dine kvalifikationer
Vores foretrukne kandidat har følgende profil:

  • Du er uddannet maskinmester / ingeniør, med spidskompetence inden for ventilation, samt bredt kendskab til forsyningsanlæg
  • Du har allerede praktisk erfaring med ledelse/koordinering af drift og vedligehold af forsyningsanlæg
  • Du motiveres af at skabe resultater gennem – og sammen med andre
  • Du har erfaring med installationer i den farmaceutiske industri og GMP, og det vil være en fordel, hvis du har erfaring med LEAN, SAP og APIPRO
  • Du har bred teknisk indsigt og kan deltage på fejlfindingsopgaver i samarbejde med teknikere
  • Du trives med at tage ansvar og går forrest i opgaven med at yde god kundeservice
  • Du kan lide at planlægge og følge op, og du får afsluttet dine egne - og dit teams opgaver til tiden
  • Du har gode kommunikationsevner, og du udtrykker meninger og informationer på en klar og tydelig måde.
  • Du biddrager med positivitet og godt humør
  • Du er vant til at arbejde målrettet, og du har fokus på at levere den rette kvalitet

Vi tilbyder
Lundbeck tilbyder nogle gode udviklingsmuligheder i en organisation, der arbejder meget dynamisk og tværfagligt. Lundbecks ambition er at have ”state of the art” know-how inden for tekniske anlæg, projektledelse og vedligehold i den farmaceutiske industri. For Lundbeck er det medarbejderne og deres viden, som er funktionens vigtigste aktiver. LEAN og en aktiv forbedringskultur er driveren for udvikling af medarbejdernes arbejdsprocesser, projektleverancer og serviceydelser. Lundbeck tilbyder frie og fleksible arbejdsrammer og mulighed for, at den enkelte kan sætte præg på sin jobfunktion.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte Senior Manager Thomas Orla Knudsen på tok@lundbeck.com. Vi kan også anbefale dig at besøge vores website www.lundbeck.com.

Din ansøgning
Klik på nedenstående link for at sende din ansøgning og dit CV, og send det så vi har det senest den 25. august 2017.

 
 

Send ansøgning ]   [ Printvenlig version ]
Region:
Region Hovedstaden

Jobtype:
Fast

Arbejdstid:
Heltid

Arbejdsdage:
Dag

Arbejdssted:
Copenhagen

[ Send ansøgning ]

Yderligere oplysninger fås hos:
Thomas Orla Knudsen

Hjemmeside:
http://www.lundbeck.com